Ceylin del Carmen Alvarado wint openingsmanche in Ruddervoorde

Zondag 20 oktober 2024

Ceylin del Carmen Alvarado wint openingsmanche in Ruddervoorde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste manche van het nieuwe Telenet Superprestigeseizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse hield Fem van Empel en Lucinda Brand af in Ruddervoorde.

Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen – Bingoal) dook als eerste de West-Vlaamse weide in, maar lang kon de Nederlandse het tempo niet bepalen. Nederlands kampioene Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) nam de koppositie al snel over en plaatste meteen een eerste versnelling. Aan het einde van de openingsronde had ze een voorsprong van 5 seconden op wereldkampioene Fem van Empel (Team Visma | Lease a Bike), Leonie Bentveld en de Italiaanse Sara Casasola (Crelan – Corendon). Ceylin del Carmen Alvarado (Fenix-Deceuninck), vorig jaar nog winnares in Ruddervoorde, volgde enkele seconden verderop.

Van Empel beperkte het verschil tot 8 seconden na twee ronden, maar de wereldkampioene leek niet naar Brand toe te kunnen rijden. Bij het ingaan van de derde ronde kwam Alvarado bij de achtervolgers aansluiten. Ze nam het heft meteen in eigen handen en haalde Brand terug met Casasola en Van Empel in haar wiel.

In de vierde ronde kwam dan toch het moment van Fem van Empel. De wereldkampioene trok stevig door. Enkel Casasola kon haar tempo aanvankelijk volgen, maar niet veel later kwamen Brand en Alvarado opnieuw aansluiten.

In de voorlaatste ronde nam Lucinda Brand opnieuw het initiatief. De Nederlands kampioene had al snel een kleine voorsprong te pakken, maar Alvarado zette alles op alles en kon nog eens terugkeren. Alvarado nam de leiding, maar kwam ten val waardoor ook Fem van Empel opnieuw voorin kwam aansluiten. Het slot van de wedstrijd was razend spannend, maar Alvarado trok uiteindelijk toch aan het langste eind. De Nederlandse won zo voor de vierde keer in Ruddervoorde. Fem van Empel versloeg Lucinda Brand in een sprint voor plaats twee.