Mooi volk aan de start van de Telenet Superprestige in Ruddervoorde

Donderdag 17 oktober 2024

Mooi volk aan de start van de Telenet Superprestige in Ruddervoorde

Komende zondag trappen we een nieuw seizoen van de Telenet Superprestige af in Ruddervoorde. Zowel bij de Elite Vrouwen als bij de Elite Mannen belooft het een heuse strijd te gaan worden, want heel wat mooie namen tekenen present. 

Bij de vrouwen zakken wereldkampioene Fem van Empel, Nederlands kampioene Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, eindwinnares van het oudste regelmatigheidscriterium vorig jaar, af naar Ruddervoorde. Ook Belgisch kampioene Sanne Cant, Sara Casasola en Laura Verdonschot zullen het beste van zichzelf geven tijdens de openingsmanche van een nieuw Telenet Superprestigeseizoen. 

Bij de Elite Mannen prijkt eveneens een sterrenensemble op de deelnemerslijst. Belgisch kampioen Eli Iserbyt, Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis en Europees kampioen Michael Vanthourenhout nemen het tegen elkaar op. Ze krijgen het gezelschap van Thibau Nys, Lars van der Haar en Brits kampioen Cameron Mason. 

Het weideparcours in Ruddervoorde zorgde vorig jaar voor een thriller bij de Elite Mannen. Lars van der Haar begon terughoudend aan de wedstrijd, maar kwam boven water en vatte als eerste de laatste ronde aan. Uiteindelijk beschikte Iserbyt over de beste benen en wipte hij in het slot nog over Van der Haar naar een vierde zege op een rij in Ruddervoorde. 

Bij de Elite Vrouwen leek het lange tijd een tweestrijd te worden tussen Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst. Halfweg koers kwam daar verandering in, wanneer Alvarado een fikse versnelling plaatste in de zandbak en Worst zo achter zich liet. Alvarado keek niet meer om en vervolledigde zo haar hattrick in Ruddervoorde. 

Wil jij er zondag bij zijn in Ruddervoorde? Koop jouw tickets via de knop hieronder!