Ruddervoorde is decor voor eerste Superprestigeoverwinning van Joran Wyseure

Zondag 20 oktober 2024

Ruddervoorde is decor voor eerste Superprestigeoverwinning van Joran Wyseure

Joran Wyseure heeft in Ruddervoorde zijn allereerste overwinning in de Telenet Superprestige behaald. De West-Vlaming trok op twee ronden van het einde ten aanval en hield Niels Vandeputte en Europeen kampioen Michael Vanthourenhout af.

Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck) kende de beste start in Ruddervoorde. Samen met Joran Wyseure (Crelan-Corendon), Kevin Kühn (Charles Liégeois Roastery CX) en Europees kampioen Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal) sloeg hij aan het einde van de eerste ronde een klein gaatje.

West-Vlaming Wyseure voelde zich duidelijk in zijn sas. Hij versnelde opnieuw in ronde twee en ging er zo alleen van door. Michael Vanthourenhout volgde op een viertal seconden. Vandeputte, Kuhn en Nys keken tegen het dubbele van die achterstand aan na twee ronden.

Een halve ronde verder was Vanthourenhout erin geslaagd om Wyseure te vervoegen aan de kop van de wedstrijd. In de achtervolging bundelden Gerben Kuypers (Charles Liégeois Roastery CX), Niels Vandeputte en Thibau Nys (Baloise Trek Lions) met succes de krachten. Bij het ingaan van de vierde ronde kregen we op die manier vijf leiders. Wat later kwamen ook Lars van der Haar (Baloise Trek Lions), Felipe Orts (Ridley Cycling Team), Jenthe Michels (Alpecin-Deceuninck) en Kevin Kuhn terug.

Gerben Kuypers toonde zich de drijvende kracht voorin, maar wegrijden bleek voor niemand eenvoudig. Met nog drie ronden te gaan leek het dan toch te breken in de kopgroep. Vanthourenhout was de enige die het tempo van Kuypers kon volgen. Vandeputte, Wyseure en Van der Haar volgden op enkele seconden, maar een halve ronde verder plooide de accordeon opnieuw dicht.

De volgende die zijn kans greep was Joran Wyseure. Bij de doorkomst aan de finish kreeg hij een mooie voorgift cadeau van zijn concurrenten. Ondertussen zorgde een regenbui ervoor dat het parcours almaar gladder werd.

Wyseure begon aan de laatste ronde met een voorsprong van 12 seconden op Michael Vanthourenhout, maar enkele bochten later ging hij onderuit. Vanthourenhout en Vandeputte kwamen nog akelig dichtbij, maar Wyseure slaagde erin om zijn solo succesvol af te ronden. Hij behaalde in Ruddervoorde zijn eerste overwinning in de Telenet Superprestige. Vandeputte en Vanthourenhout vervolledigden het podium.